Telecí steak s grilovanou jarní cibulkou

Ingredience: pro 4 osoby

– 800 g telecího nízkého roštěnce,

– 2 svazky jarních cibulek,

– sůl a pepř,

– olivový olej.

Postup přípravy:

– Plátky masa lehce naklepe klouby ruky, opepříme a potřeme olivovým olejem, solit budeme až těstě před servírováním,

– očištěné a rozpůlené cibulky taky lehce zakápneme olivovým olejem a přichystáme si rozpálený gril,

– na gril prvně dáme připravené a lehce marinované maso a z každé strany strany grilujeme přibližně 6 minut,

– po otočení steaku přidáme na gril cibulky a grilujeme je kratší dobu než maso, ať nám zůstanou na skus tvrdší,

– hotový steak necháme ještě pár minut odpočinout na talíři, před servírováním ho posolíme nejlépe hrubozrnnou solí z obou stran,

– steak s cibulkami můžeme podávat i s čerstvou bagetou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *