Tvarožník

Ingredience:

Spodní korpus:

– 125 g másla,

– 1 vejce,

– 1/2 prášku do pečiva,

– 4 lžíce moučkového cukru,

– 1 hrnek polohrubé mouky (250 ml),

– citrón (použijeme pouze kůru z něj).

Tvarohová vrstva:

– 2 měkké tvarohy z vaničky,

– 125 ml mléka,

– 50 g másla,

– 1 vejce,

– 1 vanilkový pudinkový prášek,

– 2 vanilkové cukry,

– 200 g cukru krupice.

Postup přípravy:

– Začneme přípravou spodního těsta, v míse si smícháme másla s vajíčkem, práškem do pečiva, cukrem, moukou a citrónovou kůrou,

– směs smícháme a zpracujeme rukama do hladké konzistence,

– takto vzniklé těsto napěchujeme do dortové formy, kterou není nutné vymazávat,

– dále si smícháme tvarohy s mlékem, máslem, vajíčkem, pudinkovým práškem a cukry,

– tuto tvarohovou směs vyšleháme do hladké konzistence a vlijeme na napěchované těsto ve formě,

– vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme přibližně 60 minut,

– před vytažením vyzkoušíme špejlí, zdali je náš tvarožník propečen,

– doporučujeme servírovat po obědě s dobrou kávou 🙂 .

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *