Tymiánový kuřecí steak

Ingredience: – pro 4 osoby

– 4 kuřecí prsa,

– sůl a pepř,

– snítka čerstvého tymiánu,

– olivový olej.

Postup přípravy:

– Minimálně 5 hodin dopředu, nejlépe jeden den si naložíme kuřecí steak do jednoduché marinády,

– omyté kuřecí prsíčka pár řezy vytvarujeme v rovnoměrný steak, či seřízneme a klouby ruky jej jemně naklepeme,

– steak z obou stran osolíme, opepříme a přidáme čerstvě drhnutý tymián, dá se nahradit i sušenou verzí,

– pár kapek olivového oleje vmasírujeme s kořením do masa a naskládáme ho na těsno do připravené krabičky,

– uložené maso ještě zakápneme olivovým olejem, která nám udělá tenký filtr na mase, a necháme do druhého dne marinovat v lednici,

– na rozpáleném grilu, či rozpálené grilovací pánvi rychle opékáme naše steaky, z každé strany budou stačit maximálně 4 minuty, maso otáčíme pouze jednou, a po sundání z grilu jej necháme pár minut odpočinout,

– servírujeme s vařeným či pečeným bramborem, zeleninovým salátem či čerstvým pečivem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *