Vepřová kýta ve sladkokyselé omáčce

Ingredience: – pro 4 osoby

– 500 g vepřové kýty (vepřová kýta se dá nahradit různými druhy masa),

– 3 velké cibule,

– 1 červená paprika,

– 1 žlutá paprika,

– 2 lžíce sojové omáčky,

– sůl a pepř,

– drcený kmín,

– 4 lžíce třtinového cukru,

– ocet,

– solamyl,

– olej.

Postup přípravy:

– omyté maso nakrájíme na na stejně velké nudličky, osolíme, opepříme a připravíme si pánev s kapkou oleje,

– na rozžhavené pánvi rychle restujeme nudličky masa, když mají zlatavou barvu, sundáme je z pánve,

– na pánev dáme na čtvrtiny nakrájenou a rozloupanou cibuli, na velké kostky nakrájené papriky a rychle je restujeme, zelenina nám má zůstat křupavá na zkus,

– vrátíme maso do pánve a přidáme drcený kmín, třtinový cukr a dle vlastní chuti ocet, raději přidáváme postupně a ochutnáváme,

– ve skleničce rozmícháme 2 lžíce solamylu a přidáme provařit k naší směsi na pánev, díky solamylu nám omáčka zhoustne a obalí naše kousky masa a zeleniny,

– jídlo můžeme servírovat s rýží či těstovinami.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *