Vepřová žebírka v medové krustě

Počet přečtení: 749 x.

Ingredience: – pro 4 osoby

Postup přípravy:

– Žebírka si omyjeme a nakrájíme na porce po jedné kosti, z každé strany necháváme rovnoměrně masa, v případě, že Váš řezník nemá vhodné žebírka s dostatkem masa, doporučujeme zakoupit celý vepřový bůček, žebírka si ukrojit dle vlastní potřeby a zbytek bůčku zajisté z produkujete na karbanátky či sekanou,

– v míse si připravíme marinádu, cibuli s česnekem nakrájíme na drobno či můžeme rozmixovat na jemnou kaši, koření nadrtíme a vše smícháme s olejem a protlakem,

– připravené žebírka obalíme v marinádě a necháme marinovat nejlépe do druhého dne,

– doporučujeme připravovat na grilu, kde dostanou žebírka skvělou chuť z kouře, v případě, že nemáte možnost grilovaní, doporučujeme péct v pekáčku s mřížkou, žebírka se nám nenamáčejí ve vypečené šťávě a budeme je mít i z trouby plné chuti a budou křupavé, žebírka pečeme dle potřeby do zlatavé barvy,

– servírujeme s čerstvým pečivem, kyselou okurkou, hořčicí a křenem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *