Zelňačka s klobásou

Ingredience

500 g kysaného zelí, 4 větší brambory, 1 velká cibule, 2 lžíce sádla, 1 lžička kmínu, 2 lžičky mleté uzené papriky (lze použít i obyčejnou), 2 nožičky dobré paprikové klobásy, 1 lžička majoránky, 1-2 lžičky cukru dle chuti, sůl, voda

Postup

V hrnci zahřejeme sádlo, nasypeme kmín a smažíme. Až začne kmín praskat, přisypeme posekanou cibuli a osmažíme do zesklovatění. Přidáme na kolečka pokrájenou klobásu a opečeme. Vmícháme papriku, přisypeme na kostičky pokrájené brambory, zalijeme vodou, osolíme a na mírném plameni vaříme. Vymačkáme ze zelí nálev a překrájíme zelí na menší kousky. Vše přidáme do hrnce  s částí zachyceného nálevu (asi půl hrnku – jak má kdo rád), majoránku a povaříme do změknutí zelí. Dosolíme a podle chuti můžeme do polévky dál lžíci zakysané smetany pro zjemnění chuti.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *